Privacy statement

Gezonder.nu heeft deze privacyverklaring met betrekking tot de manier waarop we je (persoons)gegevens verzamelen, gebruiken en beschermen, opgesteld om je te laten zien dat we de bescherming van je privacy zeer serieus nemen.

In deze verklaring informeren we je over de wijze waarop Gezonder.nu met je persoonsgegevens omgaat. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die worden verzameld door Gezonder.nu voor de onlinediensten die we bieden.

Gezonder.nu kwalificeert hierbij als “Verantwoordelijke” in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens en als “Verwerkingsverantwoordelijke” in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”).

Als je onze website bezoekt, laat je automatisch bepaalde gegevens achter. Welke informatie we van je ontvangen en bewaren hangt af van de wijze waarop je de website van gezonder.nu gebruikt. Hieronder kun je meer lezen over de volgende onderwerpen:
1.    Welke persoonsgegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden, welke wettelijke grondslag is er voor de verwerkingen met wie delen we ze?
a.    Bij gebruik van de website;
b.    Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief of ons contactformulier invult;
c.    Wanneer je een account aanmaakt en in onze webshop winkelt;
d.    Wanneer je gebruik maakt van de klantenservice;
e.    Bij plaatsing van een review over een product.
2.    Hoe worden je gegevens beschermd?
3.    Hoe lang worden je gegevens bewaard?
4.    Inzage, correctie en wijziging van je gegevens, en andere rechten die jou toekomen;
5.    Contactgegevens en wijzigingen aan het beleid.

1. Welke (persoons)gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden worden de gegevens gebruikt en met wie worden ze eventueel gedeeld?
In het kader van onze dienstverlening legt Gezonder.nu verschillende (persoons)gegevens vast. Het hangt af van de manier waarop je onze website en/of webshop gebruikt, om welke gegevens het gaat. Je kunt onze site op de volgende manieren gebruiken:
•    Je bezoekt onze website alleen;
•    Je schrijft je in voor onze nieuwsbrief of vult een contactformulier in;
•    Je maakt een account aan (en je winkelt in onze webshop);
•    Je winkelt in onze webshop zonder login/account;
•    Je winkelt in onze webshop maar je rondt je bestelling niet af;
•    Je geeft feedback of reviews via onze site of na een bestelling;
•    Je maakt gebruik van de klantenservice.
Hierna beschrijven we per soort gebruik welke gegevens we verwerken, waarom, met welke wettelijke grondslag we de gegevens verwerken en met welke andere partijen we de gegevens mogelijk delen. We delen je gegevens nooit zonder jouw toestemming met andere partijen dan die we hieronder noemen. Ook zullen we je gegevens nooit aan derde partijen verkopen.

a. Je bezoekt onze website alleen
b. Je schrijft je in voor de nieuwsbrief of vult het contactformulier in
Indien je je inschrijft voor een nieuwsbrief van Gezonder.nu, of het contactformulier invult, worden je persoonsgegevens gebruikt om je te informeren over onze producten en diensten. Wanneer je een product koopt van Gezonder.nu en daarbij je gegevens achterlaat, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag, kunnen wij je eventueel informeren over andere Gezonder.nu producten.
Je krijgt nooit ongevraagd onze nieuwsbrief en als je je hebt ingeschreven kun je je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief of verzendlijst, via opt-out of door contact met op te nemen via info@gezonder.nu of telefonisch.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    Voor- en achternaam;
•    In geval van inschrijving voor de nieuwsbrief: e-mailadres;
•    Bij het invullen van het contactformulier: afhankelijk van de wijze waarop je dit verzoekt en wat je aanvraagt: bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer, IP-adres, e-mailadres en eventuele aanmelding op de nieuwsbrief;

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief en/of het invullen van het contactformulier geef je ondubbelzinnige toestemming via een opt-in voor de verwerking van de bovenstaande gegevens door middel van opt-in, zodat wij je de nieuwsbrief en/of het informatiemateriaal kunnen bezorgen. Je hebt het recht deze toestemming te allen tijde in te trekken door middel van het simpelweg versturen van een e-mail naar info@gezonder.nu.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    De derde partijen die onze mailinglijsten beheren en de nieuwsbrieven versturen;
•    De derde partijen die wij inschakelen voor het bezorgen van informatiemateriaal.
Je maakt een account aan (en je winkelt in onze webshop)
Om via onze website een bestelling te plaatsen, kun je jezelf als klant te registreren via gezonder.nu. Je maakt een account aan, dat beveiligd is met een wachtwoord en dat gekoppeld is aan je e-mailadres. Je voert je gegevens zelf in en kunt deze, door in te loggen in je account, ook te allen tijde zelf wijzigen.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    Voor- en achternaam;
•    Woon (bezorg) adres en eventuele firmanaam met BTW gegevens;
•    E-mailadres;
•    Telefoonnummer;
•    IP-adres;
•    Welke producten je besteld hebt;
•    Je laatste login worden ook vastgelegd.

We verwerken geen betaalgegevens. Betalingen aan onze webshop worden verwerkt via een derde partij (Payment Service Provider, dat is Buckaroo). Via Buckaroo kun je op verschillende manieren veilig betalen. Je voert de gegevens van je creditcard of je bankrekening alleen in op deze beveiligde pagina's en je voltooit hier vervolgens je bestelling. Wij ontvangen van Buckaroo alleen bericht of je betaling is ontvangen maar niet het nummer van je credit card of bankrekening.

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:
•    We gebruiken de gegevens die je in je account opslaat om je bestellingen te verwerken - oftewel, om de overeenkomst met jou uit te voeren;
•    We gebruiken je IP-adres, en informatie over je online gedrag om onze online diensten, producten en jouw surfervaring te verbeteren. Meer informatie hierover, inclusief de mogelijkheid om het gebruik van cookies te weigeren, staat in ons cookiesbeleid onderaan deze pagina.

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
De verwerking van de bovenstaande gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van je bestelling - oftewel om de overeenkomst die we met jou hebben uit te voeren.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    Onze partners die de bestellingen klaarzetten, verzenden en bij je bezorgen;
•    Onze partners die jouw online winkelervaring verbeteren;
•    Onze partners die de betaling afhandelen;
•    Onze partners die de database waar alle ordergegevens en klantgegevens in vastliggen voor onze website.
Je winkelt in onze webshop zonder login/account
Om via onze website een bestelling te plaatsen, is het niet noodzakelijk je te registreren als klant. Je voert zelf de gegevens in die we nodig hebben om je bestelling te kunnen uitvoeren en kunt deze gegevens ook te allen tijde zelf wijzigen.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    Voor- en achternaam;
•    Woon (bezorg) adres;
•    E-mailadres;
•    Telefoonnummer;
•    IP-adres;
•    Welke producten je besteld hebt;

We verwerken geen betaalgegevens. Betalingen aan onze webshop worden verwerkt via een derde partij (Payment Service Provider, dat is Buckaroo). Via Buckaroo kun je op verschillende manieren veilig betalen. Je voert de gegevens van je creditcard of je bankrekening alleen in op deze beveiligde pagina's en je voltooit hier vervolgens je bestelling. Wij ontvangen van Buckaroo alleen bericht of je betaling is ontvangen maar niet het nummer van je creditcard of bankrekening.

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:
•    We gebruiken de gegevens om je bestellingen te verwerken - oftewel, om de overeenkomst met jou uit te voeren;
•    We gebruiken je IP-adres, en informatie over je online gedrag om onze online diensten, producten en jouw surfervaring te verbeteren. Meer informatie hierover, inclusief de mogelijkheid om het gebruik van cookies te weigeren, staat in ons cookiesbeleid.

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
De verwerking van de bovenstaande gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van je bestelling - oftewel om de overeenkomst die we met jou hebben uit te voeren.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    Onze partners die de bestellingen klaarzetten, verzenden en bij je bezorgen;
•    Onze partners die jouw online winkelervaring verbeteren;
•    Onze partners die de betaling afhandelen;
•    Onze partners die de database voor onze website leveren.

Je winkelt in onze webshop en bent onder je account ingelogd maar je rondt je bestelling niet af

Op het moment dat je producten in het winkelmandje op onze website plaatst, maar vervolgens je bestelling om wat voor reden dan ook niet afrondt, maar wel je emailadres hebt achtergelaten (bijvoorbeeld omdat je hebt ingelogd op je account) dan kan het zijn dat wij je gaan helpen deze bestelling alsnog af te ronden. Dit doen we door je een email te sturen met de producten die in je mandje zaten.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    E-mailadres;
•    Telefoonnummer;
•    IP-adres;
•    Welke producten je in het winkelmandje geplaatst hebt, maar nog niet afgerekend hebt.

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:
•    We gebruiken de gegevens die je registreert om je te via de email of telefoon te helpen bij de afronding van je bestelling;
•    We gebruiken je IP-adres, en informatie over je onlinegedrag om onze online diensten, producten en jouw surfervaring te verbeteren. Meer informatie hierover, inclusief de mogelijkheid om het gebruik van cookies te weigeren, staat in ons cookiesbeleid

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
De verwerking van de bovenstaande gegevens is noodzakelijk om na te gaan dat er niet iets fout gegaan is in je bestelling proces.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    Onze partners die de e-mail versturen waarbij wij we je herinneren aan de inhoud van je winkelmandje.
Je geeft feedback of reviews via onze site of via onze partners
Op het moment dat je een review wil plaatsen of anderszins feedback wil geven op onze klantenservice of op onze producten dan kan dit op onze website door in te loggen in je klantaccount.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    Je (fictieve) naam die je getoond wilt hebben bij de review;
•    E-mailadres (deze tonen wij niet bij jouw review op de website);
•    Je bestelnummer
•    Je gegeven feedback of inhoud van de review;
•    Het aantal sterren dat je ons product geeft.

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:
•    We gebruiken je (fictieve) naam, het aantal sterren dat je ons gegevens hebt en jouw feedback of review om onze andere klanten te laten zien wat je van onze producten en diensten vindt;
•    We gebruiken de gegevens mogelijk ook om een oplossing te vinden voor het door jou gestelde probleem.

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
De verwerking van de bovenstaande gegevens is noodzakelijk om je feedback of review te plaatsen op onze website en om in dat kader eventueel contact met je op te nemen om een oplossing te vinden voor het door jou gestelde probleem of klacht.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    Onze partners die de website beheren;
•    Onze klantenservice die je mogelijk kan helpen bij een klacht.
Je maakt gebruik van de klantenservice
Wanneer je contact met ons opneemt, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag aan de klantenservice via info@gezonder.nu, telefoon, social media of post, gebruiken wij je persoonsgegevens om te reageren op je vraag. Wij registreren je vraag vervolgens in onze klantenservice administratie.

WELKE GEGEVENS
We verwerken de volgende gegevens:
•    Je voor- en achternaam;
•    Afhankelijk van de wijze waarop je ons benadert: je telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres en/of woonadres.

WELK DOEL
Gezonder.nu maakt gebruik van je gegevens voor de volgende doeleinden:
•    We gebruiken de gegevens om onze dienstverlening te verbeteren;
•    We gebruiken de gegevens om je te adviseren bij je keuzes in onze webshop;
•    We gebruiken de gegevens om je te helpen indien je vragen of klachten hebt over onze producten.

WELKE WETTELIJKE GRONDSLAG
De verwerking van de bovenstaande gegevens is noodzakelijk om, afhankelijk van de reden waarom je contact met ons opneemt, je te adviseren of je te helpen bij vragen en/of klachten.

GEDEELD MET WIE
We delen deze informatie met:
•    Onze partners die ons helpen bij het aanbieden en uitvoeren van de klantenservice.

2. Hoe worden je gegevens beschermd?
Gezonder.nu begrijpt dat het veilig bewaren van je persoonsgegevens erg belangrijk is. De gegevens die in onze database zijn opgeslagen worden beschermd door gebruikmaking van gangbare elektronische beveiligingstechnieken, volgens de geldende normen voor beveiliging van gegevens.
Je krijgt alleen toegang tot je account als je je e-mailadres en je wachtwoord correct invult. Alle wachtwoorden en gevoelige informatie zijn door middel van encryptie beschermd en nooit voor ons inzichtelijk.   
Onze websites en webapplicaties zijn beveiligd door middel van SSL-certificaten. Dit kun je herkennen door het groene slot-icoontje links van de URL in de adresbalk van je browser. Alle gegevens die je via onze website verstuurt en ontvangt zijn daarmee versleuteld en niet te lezen door derden. Ook de uitwisseling van gegevens tussen onze websites en onze verwerkingspartners vindt plaats door middel van beveiligde verbindingen.

3. Hoe lang worden je gegevens bewaard?
Gezonder.nu bewaart je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je gegevens worden verwerkt. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard, is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt.

4. Inzage en correctie van je gegevens en andere rechten die jou toekomen
a. Inzage, correctie en verwijdering van je gegevens
Indien je dit wenst, kan Gezonder.nu je een overzicht verstrekken van je persoonsgegevens die bij ons bekend zijn.
Indien de informatie onjuist blijkt te zijn, of het bewaren ervan in strijd blijkt met de geldende wet- en regelgeving, zullen we deze informatie corrigeren of op jouw verzoek verwijderen. Verzoeken tot inzage, correctie of verwijdering van gegevens kunnen op ieder moment worden ingediend door het sturen van een e-mail naar info@gezonder.nu. Gezonder.nu zal je gegevens dan na bevestiging binnen 4 weken verwijderen of aanpassen.
b. Bezwaar maken
Indien je het niet eens bent met een bepaalde verwerking van jouw gegevens, kun je te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking via het versturen van een e-mail naar info@gezonder.nu. We zullen na ontvangst van je e-mail zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 weken, reageren op jouw bezwaar.
c. Data portabiliteit
Je hebt recht op dataportabiliteit. Dit houdt in dat je het recht hebt om de persoonsgegevens, die je aan ons hebt verstrekt, in een bruikbare vorm te ontvangen om deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen. Indien je je gegevens in een dergelijke vorm wilt ontvangen, kun je een e-mail versturen aan info@gezonder.nu. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om te bespreken in welk formaat je de gegevens wilt ontvangen. We zullen na dit contact binnen 4 weken, en uiterlijk binnen 3 maanden indien het verzoek complex is, reageren op jouw verzoek en de gegevens verstrekken.
d. Het intrekken van eerder gegeven toestemming
Indien je ons toestemming hebt gegeven voor de verwerking van je persoonsgegevens, kun je deze toestemming te allen tijde intrekken door middel van het versturen van een e-mail naar info@gezonder.nu. We zullen je verzoek met betrekking tot intrekking van toestemming zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 weken beantwoorden en bevestigen.

5. Contactgegevens en wijzigingen aan dit beleid
Indien je contact met ons wil opnemen met betrekking tot vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring, kan dat via de volgende contactgegevens:

Gezonder.nu
Telefoonnummer vanuit België: +32489916789
E-mailadres: info@gezonder.nu
Postadres: Diestsesteenweg 197, 3202 Aarschot, België

Dit Privacybeleid kan door Gezonder.nu van tijd tot tijd veranderd worden, indien er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden en/of zij dit nodig acht.

Cookiebeleid

Voor een bezoek aan onze website is het accepteren van cookies niet verplicht. Wij willen je er echter wel op wijzen dat het gebruik van de functie “winkelwagen” en het bestellen van producten alleen mogelijk is wanneer cookies worden geaccepteerd.

Als je onze website bezoekt, laat je automatisch bepaalde gegevens achter. Welke informatie we van je ontvangen en bewaren hangt af van de wijze waarop je de website van Gezonder.nu gebruikt. Hieronder kun je meer lezen over de volgende onderwerpen:

  1. Informatie die we ontvangen via cookies
  2. Soorten cookies

1. Informatie die we ontvangen via cookies
Sinds 5 juni 2012 is er een nieuwe wet, de telecomwet/Cookiewet van kracht. Elke website is nu wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over 'cookies' en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
Cookies zijn kleine tekstbestandjes met gegevens die tijdens het bezoek aan een website via je browser op de harde schijf van je computer worden opgeslagen en die bepaalde instellingen en gegevens met het systeem van de desbetreffende website uitwisselen. Door het opslaan van instellingen en gegevens kunnen websites hun aanbiedingen op jouw wensen af stemmen en wordt het gebruik voor jou gemakkelijker, bijvoorbeeld omdat bepaalde gegevens van je zodanig worden opgeslagen, dat je ze bij elk volgende bezoek niet steeds weer hoeft in te voeren.

2. Soorten cookies
Tijdelijke en permanente cookies
+ Tijdelijke cookies worden verwijderd wanneer je browser afgesloten wordt. Deze cookies gelden alleen voor de lopende sessie en worden dus ook wel sessie-cookies genoemd.
+ Permanente cookies blijven op je computer staan, ook nadat je browser afgesloten is.
Onder permanente cookies vallen:
+ Functionele of technische cookies: hiermee worden bijvoorbeeld je inloggegevens bewaard of wat je in je winkelmandje stopt als je online aankopen doet.
+ Niet-functionele cookies: hiermee wordt je bezoekgedrag geregistreerd
Onderscheid niet-functionele cookies:
o Directe (first-party) cookies. Deze worden geplaatst door de website die je bezoekt. Bijvoorbeeld: je surft naar de website van een bedrijf en dat bedrijf plaatst een cookie om bij te houden welke producten bekeken worden. Bij een volgend bezoek aan die website kan dan op basis daarvan een aanbieding worden gedaan.
o Indirecte (third-party) cookies. Deze worden gebruikt door adverteerders die op websites van andere bedrijven gerichte aanbiedingen doen op basis van surfgedrag.
o Google Analytics. Wordt gebruikt voor het verzamelen van anonieme bezoekgegevens.

Gezonder.nu gebruikt cookies om:
I. je snel van de ene pagina naar de andere te laten klikken en om bij te houden wat er in je winkelwagentje zit. (functionele cookie)
II. informatie op te slaan die je ons verstrekt hebt bij het aanmaken van je account, zodat je bij een volgende bestelling je gegevens niet opnieuw hoeft in te voeren. (functionele cookie)
III. de doeltreffendheid van onze marketingcampagnes te onderzoeken. (niet-functionele directe cookie)
IV. de datum en het tijdstip waarop je onze website bezoekt te registreren, een overzicht te krijgen van het totaal aantal bezoekers van onze website en de bezochte pagina’s. Deze gegevens verschaffen ons informatie over het gebruik van onze website. De informatie wordt niet gebruikt om te weten wie je bent, maar alleen om een bezoek aan onze site te analyseren. (Zie onderstaand bij Google Analytics).
V. de domeinnaam en de host van de computer waarmee je op het internet bent te bewaren, het gebruikte IP-adres, informatie over de software van de browser die je gebruikt en het besturingssysteem op te slaan (niet-functionele directe cookies)

Google Analytics
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Al deze informatie wordt door Gezonder.nu  niet verkocht, verspreid of met derden gedeeld.

Lees de algemene voorwaarden.

Onze nieuwsbrief